lördag 10 mars 2012

Kokos-choklad

När jag blir sugen på choklad brukar jag ta någon matsked kokosfett (från glasburk, ej fyrkantig aluminiumfolie som innehåller transfetter), och hälla i en kopp. Är fettet i fast form får man värma det lätt.

Sen blandar jag i ca 1 tesked kakaopulver som är helt utan aromer (läs på förpackningen i mataffären) och ungefär 1 tesked druvsocker. Därefter så blandar jag i kokosflingor eller kokoschips, för att de ska bli lite fastare konsistens och tuggbart.

Jag skriver inga exakta mått, eftersom jag tycker det är bättre att ni själva smakar er fram till vad som passar er bäst. Kanske några droppar kaffe i också? Men akta er för att hälla apelsinjuice i. Ingen vinnande kombination tillsammans med kokos....

3 kommentarer:

  1. Det här måste jag prova. Äter du direkt eller kyler du det först?

    SvaraRadera
  2. Det här måste jag prova. Äter du direkt eller kyler du det först?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag äter det direkt men det går att kyla också.

      Radera