- Mosad avokado + lite salt
- Mosat löskokt ägg eller hårdkokt skivat ägg + lite salt
- En blandning av mosad avokado och löskokt ägg + lite salt
- Makrillfilé i tomatsås
- Kokosolja (det är förvånande gott faktiskt)
- Tahini (mosade sesamfrön)
- Jordnötssmör, mandelsmör osv utan socker. Man kan göra egen om man vill spara lite pengar.
- Grönsaker som sallad, tomat, paprika och gurka. Man kan "limma fast" dem med lite kokosolja.
Syftet med denna blogg är att visa att det går att laga gluten-, socker- och mjölkfri mat, utan en massa onödiga tillsatser eller att det ska vara för komplicerat. Eftersom vi har tre små barn, har vi oftast ingen möjlighet att stå länge i köket. Och maten måste passa barnen och helst vara lättuggad. Bra råvaror, gärna ekologiska, är viktiga för oss.
lördag 26 januari 2013
Påläggsförslag
Om man nu äter glutenfritt bröd och riskakor (utan tillsatser), så kan man ha följande på mackan istället för smör och margarin:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar