Syftet med denna blogg är att visa att det går att laga gluten-, socker- och mjölkfri mat, utan en massa onödiga tillsatser eller att det ska vara för komplicerat. Eftersom vi har tre små barn, har vi oftast ingen möjlighet att stå länge i köket. Och maten måste passa barnen och helst vara lättuggad. Bra råvaror, gärna ekologiska, är viktiga för oss.
lördag 26 januari 2013
Färdigwook - vår "snabb"-mat
Ibland så orkar eller hinner man inte stå i köket och göra allt från grunden. Då brukar vi ta till någon köpt wook, som vi har i frysen. Vissa av de man hittar i affären är riktigt bra. Andra känns som en blåsning - högt kilopris för morötter, broccoli och lök.... Man får prova sig fram. Det är skönt att ha det alternativet när man är stressad. Bara att koka ris till och steka upp wooken. Vi brukar ha kycklingfilé till, men det funkar även som vegetarisk rätt. Och vill man, så kan man dryga ut wooken med lite lök. Det brukar alltid bli gott med lite extra lök.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar