Jag har experimenterat lite med muffins. Försökt att inte ha så mycket vitt mjöl i dem, och helst glutenfritt. Numera kör jag bara på egenmalt fullkornsmjöl, och det blir rätt okej. Det här är mitt recept:
Ca 10 muffins:
4 dl glutenfritt ekologiskt mjöl av något slag, kan även vara 3 dl havregryn + 1 dl potatismjöl eller bovetemjöl
ev en halv msk husk
ev 1 dl hackade ekologiska pumpafrön
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
ca 1 dl ekologiska russin
1,25 dl kokosolja utan smak
2 dl vatten
3-4 ekologiska ägg
ev någon smak, t ex rivet skal från en ekologisk citron, kanel, kakao, frön från en vaniljstång
Blanda alla torrvaror ordentligt. Häll sedan i russinen, oljan, äggen och vattnet. Rör runt och låt svälla ett litet tag. Gräddas i ca 170 grader tills de får färg, inte varmare p g a oljan som inte bör bli varmare än 180 grader. Tar ca 30 minuter.
Stort tack för det här receptet!! Du har räddat mina stranddagar och framtida picknickar.
SvaraRaderaMed vänlig hälsning, Monica
Härligt att höra. :) Var så lite!
RaderaJag ser att receptet är gammalt och har därför bytt ut oljan till kokosolja.