Den här soppan svängde jag ihop igår:
600 gram kalkonfärs
stektes i en stor kastrull.
När kalkonen var färdigstekt rörde jag i ungefär
en halv dl ekologisk tomatpuré (dvs utan tillsatser).
Jag hackade:
1 lök
2 stora broccolibuketter
4 stora potatisar (kan utelämnas om man äter strikt LCHF)
fint i matberedaren. (Går att göra för hand också givetvis.)
Sen hällde jag i det i kastrullen tillsammans med vatten, salt och peppar. Jag lät jag det småkoka ett tag. Det går rätt snabbt om ingredienserna är hackade.
Mot slutet hällde jag i 1 dl rapsolja och 2 dl havregrädde (som dock innehåller två E-nummer) för mer smak. Rapsoljan och havremjölken kan förstås utelämnas om man vill. Kalkonfärs är rätt fet i sig.
Obs! Glöm inte att röra ordentligt i den, så att inte kalkonfärsen bränner fast i botten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar