Ansa och skär en purjolök
(200g) i tunna skivor. Det går också bra att använda en gul lök istället.
Skala fyra potatisar (400 g) skär potatisarna och
1 blomkålshuvud i skivor (blomkål ca 800g).
Fräs purjolöken i 1 msk kokosolja i
stor kastrull. Låt den bli lite glansig. Lägg i potatis och blomkål i 1 liter
vatten.
Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka ca 10-15 minuter
Ta av från värmen. Mixa slätt med stavmixer, smaka av med salt och ev peppar.
Hacka lite hasselnötter att ha att strö över soppan för dem som tål och gillar det.
Jag ser att du använder kokosolja. Vi steker alltid i olivolja. Vet du om det är "fel" fett?
SvaraRaderaOlivolja är väldigt nyttigt det med, eftersom det innehåller väldigt lite fleromättat fett. Den bör dock aldrig bli varmare än 180 grader, för då blir den giftig. Steker du på låg temperatur tror jag det är okej.
RaderaOk. Det var nytt för mig. Vilken tur jag frågade. Jag steker alltid på hög temperatur. Jag får köpa kokosolja nästa gång.
SvaraRadera/Ås