tisdag 5 juni 2012

Enkel fiskgratäng med tomat och lök

Två torskblock, frysta eller tinade, läggs i en form.

Hacka en lök och lägg över.

Blanda en förpackning krossade tomater, med en förpackning havregrädde.

In i ugnen ca 190 grader, tills fisken är klar. Rör eventuellt runt i såsen, så den inte blir bränd.

Naturligtvis kan man lägga i annat som man tycker är gott, t ex champinjoner, paprika, aubergine osv.

6 kommentarer:

 1. Hej! Jag hittade din blogg via en sökning på Google. Jättespännande läsning! Jag har själv följt LCHF och märker stor skillnad, framför allt magen,hyn,naglarna, och framför allt humöret! Jag dricker och använder aldrig mjölk däremot använder vi mycket grädde och smör och ost. Jag läste att din man har Crohns och blivit bättre, du skrev glutenfritt och mjölksyrabakterier, vad intressant, min far har den sjukdomen och det skulle vara kul att kunna tipsa honom lite!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad intressant att höra. Ja, jag märker också skillnad på hyn. Testa att äta 1-2 avokados om dan! Bättre än vilken hudkräm som helst.

   Och nu har jag ätit skrikt mjölkfritt sen i julas. Kände inte av varken björk- eller gräspollen i år.... Jag rekommenderar dig att ta bort alla mjölkprodukter, men det har du väl redan läst i bloggen. :)

   Ja, maken är fortfarande symptomfri i sin Crohns. Jag rekommenderar dig att köpa tidningen Mat & Hälsa, senaste numret. Där i kan man läsa om Pia, som blivit av med sin Crohns efter 25 år, tack vare LCHF. Det som inte står i texten, är att hon även äter glutenfritt.

   Och läs boken Brödberoende av William Davis.....

   Hör gärna av dig om hur det går! :)

   Radera
  2. Hej igen, tack för att du tog dig tid att svara! Min sambo och jag älskar grädde och smör så det är så svårt att sluta med det... har du något bra tips vad man kan använda istället?? Vi äter ofta avocado men det är inte lätt att hitta bra sorter. Brödberoende har jag läst, mycket bra bok men blev lite spretig mot slutet, dessutom retade jag mig på att de stavat fel 2 gånger, hunden står det när det ska vara huden! Riktigt dåligt att det gick igenom korrekturen.

   Radera
  3. Jadå, det har jag. Kokosolja utan smak. Den smakar ju inte smör, men funkar till det mesta tycker jag! Och havregrädde finns, men den innehåller lite konstigheter, precis som mjölkfritt margarin.

   Ja, har hittat en del stavfel, men det beror ju på översättaren, inte på författaren, så jag låter det passera. ;) Spretigheten har jag inte upptäckt än.

   Radera
 2. Micke Skribent14 juli 2012 04:00

  Den efterlängtade boken om vår kost och olika sjukdomar i spåren av denna är nu klar !

  http://gluten-celiaki.blogspot.se/2012/07/boken-om-kopplingen-mellan-kost-och.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har redan sett det. :) Har du inte fått min beställning?

   Radera