lördag 25 augusti 2012

Nu blir det snart nya tag

Den här bloggen har legat nere under ett tag. Anledningarna är att det varit för intensivt nu på sommaren för att experimentera med maten, samt att vi börjat tänka om lite med vad vi egentligen ska äta. Jag kommer förmodligen helt ta bort recept med E-nummer eller ersätta produkter som havremjölk med annat.

Däremot, så har jag några inlägg i huvudet, som måste få komma ut, så håll ut!

Och så ska jag verkligen ta tag i variationen på middagsmaten här hemma. Vi behöver fler rätter! Fler såser utan mjölk och gluten! Tipsa gärna om ni har någon bra länk, eller något bra recept. Jag tycker att de är svåra att hitta, för de flesta recept innehåller mjölkprodukter som är svåra att ersätta. Mjölk, smör och grädde går ju bra att ersätta med vatten och kokosolja, men creme fraiche, gräddfil, kesella och ost?

7 kommentarer:

 1. Min flicka älskar lasagne! Och det går ju inte när man är både mjölk- och glutenintolerant. Så jag har provat mig fram och det går faktiskt rätt fint med olja och äggula - såser typ Bernaise, Hollandaise osv alltså. Kryddar gör man så det passar för tillfället. Blir ju inte likadant, men gott och tillräckligt likt i alla fall. Och den här typen ju inte svåra att få tag i ens om man vill köpa färdigt, och vill man göra dem själv går det också fort. Om man tål ägg, åtminstone...

  SvaraRadera
 2. Åh, tack för tipset! Ja, lasagne är ju Ms favoriträtt. Han har inte ätit det sen i våras, och jag tycker lite synd om honom för det. Du har inget recept att dela med dig av? Annars experimenterar jag och lägger ut så småningom.

  SvaraRadera
 3. Nja, som jag sade så har jag fått experimentera mig fram så jag har inget färdigt recept. Men använd färsk pasta, då behövs inte så mkt sås, jag gör egen på majsmjöl och vatten, det är lätt med lasagneplattor. Sedan förstås mkt köttfärssås, lite extra vatten. Varva lite med en äggula-olja-sås, jag brukar krydda med bara salt och peppar till det här. Överst ett lager sås igen, blir rätt likt en ostgratinering.
  Men jag vill verkligen tipsa dig om den här matbloggen http://utanallt.blogspot.se/
  Superbra som jag precis har hittat!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska absolut kolla! Är lite desperat efter recept snabbt. Det är jobbigt att experimentera med allt.

   Det lät ju väldigt smart. Jag har rutinen inne på bearnaise-sås kan man lätt säga.... Bara göra en liknande. Vad använder du för olja?

   Radera
 4. Här är en sida som man får tillgång till för en summa i månaden. Man kan klicka i exakt vad man inte vill ha med för sorts matvaror, till exempel mejerier.

  http://paleorecipes.chriskresser.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag skrev upp mig för nyhetsbrev, men får tänka igenom det en annan dag. Nu är det lite sent. ;)

   Radera
  2. Har du läst boken "Gut and psychology syndrome", GAPS?

   Radera