torsdag 17 maj 2012

Äppel- och kanelmuffins

Många muffinsrecept blir det, eftersom jag inte bakar med jäst.

Skala och kärna ur
2-4 äpplen
och mixa med stavmixer.

Blanda

4 dl fullkornshavremjöl
1/2 dl bovetemjöl  eller potatismjöl
1/2-1 tsk salt
2 tsk bakpulver
frön från en liten vaniljstång (kan uteslutas)
2-3 tsk kanel
minst 1 dl russin

Rör i äppelblandingen samt
2-3 msk kokosolja (från burk, ej fyrkantig folie)
3 ägg
ca 1 dl vatten, så att smeten får rätt konsistens (inte för rinnig, inte för fast)

Och in i ugnen på varmluft ca 150 grader i ca 30 minuter. (Stick med en tandpetare och kolla att de inte är kladdiga inuti.)

2 kommentarer:

  1. Varför bakar du inte med jäst?
    /Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, alltså jag har fått för mig att det inte är nyttigt, men jag vet inte säkert. För att jag inte vill riskera att det är dåligt bakat och något jäser i mina tarmar. Jag tänker att det kan riskera ta sönder tarmväggen på något sätt. Och jag saknar det inte heller. Och för att bakpulver funkar istället. Men om bakpulver är helt nyttigt, vet jag inte heller.

      Radera