fredag 1 mars 2013

Makens köttfärssås

Idag rörde maken ihop en fantastiskt god köttfärssås av vad som fanns hemma. Ungarna åt som besatta. :)

Ca 3-4 portioner.

Stek ett paket kalkonfärs (ca 500 gram) så den blir genomstekt och finfördelad. (Naturligtvis kan man ha blandfärs istället.)

Pressa ner en vitlöksklyfta i kalkonfärsen. (Om man vill kan man ha gul lök också eller istället.)

När fettet har börjat sippra ur kalkonfärsen, så strösslar du på 1-2 msk majsmjöl och rör runt. 

Häll i 0,5-1 dl Santa Marias kokosmjölk (Santa Marias eftersom den enbart innehåller kokos och vatten, inga tillsatser). Låt kokosmjölken koka in ordentligt ca 10 minuter, annars smakar det för mycket kokos.

Tillsätt eventuellt finhackade champinjoner.

Blanda en halv tub tomatpuré med lite vatten, så det blir lite lösare. Häll i tomatpurébladningen, 1 msk ketchup och eventuellt finhackade tomater i kalkonfärsen. Koka in ca 20 minuter.

4 kommentarer:

 1. Låter mycket gott. Vad äter ni (och framförallt barnen) till köttfärssåsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi äter majspasta någon gång ibland, eller så äter vi ris. Vi försöker hålla koll på kolhydraterna, men äter inte strikt LCHF.

   Men om man vill, kan man bara ha grönsaker till. Det är gott med broccoli.

   Radera
 2. Kollade Santa Maria och då innehöll den emulgeringsmedel. Men Kung Markatta som t ex. Coop har, innehöll inget annat än vatten. Tack för mattipsen! :-)

  SvaraRadera
 3. Det är Santa Marias kokosmjölk i tetraförpackning som är utan tillsatser, den andra är i konservburk vilket ju inte är lika bra på grund av Bisfenol A. Tyvärr vet jag inte något märke med ekologisk i tetraförpackning.

  SvaraRadera